Totoriškas špižinis puodas kazanas su dangčiu-keptuvė
Totoriškas špižinis puodas kazanas su dangčiu-keptuvė
Ketaus kazanas puikiai tinka produktams, kuriuos reikia ilgai kepti, pavyzdžiui, mėsai. Be to, jos yra pačios storiausios, nebijo įbrėžimų ir aukštos temperatūros, ilgai išlaiko šilumą.
Dėl specifinės ketaus struktūros tai sunkiai įšylantys, bet atlaikantys labai aukštą temperatūrą ir ilgai palaikantys šilumą indai, tinkantys kepti bei troškinti. Juose iš mėsos neišgaruoja vanduo, todėl ji būna daug sultingesnė ir skanesnė. Šie puodai yra gana sunkūs, pasižymi ilgaamžiškumu, tinka visų tipų viryklėms. Panaudoję ketaus indą, jį nusausinkite ir ištepkite aliejumi. Tokiems indams prižiūrėti ir plauti netinka šveitikliai.